• info@groeikrachtbv.nl

  • Voslaan 7, Beltrum

  • (+31) 6 50 700 648

Robert Jansen, Geitenhouderij Jansen

Toen Loonbedrijf Kennes uit Bavel (NB) in 2016 een samenwerking aanging met Groeikracht, haakte geitenhouder Robert Jansen (45) direct aan. “Voorheen liet ik mijn grond wel onderzoeken, maar nu doen we er echt iets mee.”

 

Samen keken Mark de Beer en Robert wat goed ging en wat beter kon. De resultaten mogen er zijn. “Hoewel het ook van externe factoren afhangt, ben ik ervan overtuigd dat het advies van Mark een rol heeft gespeeld bij mijn opbrengstverhoging. Ik zie het advies van Groeikracht echt als de puntjes op de i.”

Sturen op cijfers
Ook voordat Groeikracht kwam, liet Robert zijn grond analyseren. “De resultaten zitten dan wel in je achterhoofd en je neemt het wel mee in je bedrijfsvoering. Maar heel gericht was dat niet. Tegenwoordig komt Mark sowieso één keer per jaar. Zijn expertise zorgt dat we meer doen met de gegevens die van ons land af komen. We sturen nu veel meer op data dan voorheen.”

Duurzame relaties
Iedereen is welkom op het erf van Robert en Edith, maar of ze met iedereen samenwerken is een tweede. “Ik vind het belangrijk dat een adviseur weet waar hij het over heeft en niet om de hete brij heen draait,” geeft Robert aan. Maar ook een persoonlijke klik en een duurzame relatie spelen een rol: “Ik ben een trouwe klant, ik ben niet zo heel gemakkelijk over te halen om met een andere partij in zee te gaan.” Robert heeft dan ook al een jarenlange relatie met Kennes. Hij is erg te spreken over de jaarlijkse themabijeenkomst. Het loonbedrijf organiseert deze bijeenkomst, waar boeren onderling van gedachten kunnen wisselen en Groeikracht verzorgt een inhoudelijke kennisupdate. De samenwerking ziet Robert als een mooi extraatje. “Kennes en Groeikracht staan allebei voor kwaliteit, ze passen bij elkaar en vullen elkaar mooi aan!”

Robert Jansen houdt 1300 melkgeiten op zijn boerderij in Chaam. Daarnaast heeft zijn bedrijf een opfoktak, met zo’n 450 lammeren. Het is een echt familiebedrijf: Roberts vader helpt mee, zijn broer verleent de nodige hand- en spandiensten en ook zijn vrouw is actief op het bedrijf. Zelfs Luc en Elise, de kinderen van Robert en zijn vrouw Edith, helpen spelenderwijs al een aardig handje mee.